Támogatások

GINOP-2.1.1-15-2016-01010

Kutatás Fejlesztés
K+F

A megvalósítás tervezett befejezése: 2018.10.31.

A projekt támogatási intenzitása : 62%

A fritőzben történő feldolgozási eljárásban a sütő olaj magas minőségi és higiéniai követelményeket kíván. Különösen az ipari felhasználók tartoznak szigorú elbánás alá dokumentációval, amit állami intézmények által folyamatosan ellenőriznek.

 

Olajban történő sütési eljárás közben előáll az a helyzet, hogy egy idő után csökken az olajminősége. Ez arra vezethető vissza, hogy a sütendő áruból lehullott részecskék elszenesednek és az olaj és a sütendő áru ízét negatívan befolyásolják. Ezen túlmenően a leégett sütési maradványok egészségre ártalmasak lehetnek (például: rákkeltő anyagok képződése által). Az alapvető probléma a jelenleg piacon lévő termékekkel, hogy a sütő olaj minőségét nem tudják hosszú távon fenntartani. Emellett az egészségre ártalmas rákkeltő anyagokat nem szűrik ki. A kifejlesztendő szűrőberendezés ezt az anomáliát oldja fel. A fennálló helyzetre válaszként a kifejlesztendő szűrőberendezés ezeket a problémákat oldja meg, mely: speciális, nagyteljesítményű szűrőberendezés, mely az étolajat lehetőleg maradványmentesre szűri, mégpedig a törvényi, eljárási irányelveknek megfelelően. Ez a sült áru minőségének javulását eredményezi, továbbá az esetleg rákkeltő anyagok majdnem teljes mértékű abszorbeálása által, hozzájárul az egészségtudatos életmódhoz. Végső soron a rendszer a felhasználónak igen lényeges üzemgazdasági előnyöket is biztosít, a sütő olaj élettartamának (3-4 szeres) megnövelésével. Célunk továbbá: környezetvédelmi kockázat csökkentése, környezet- és egészségvédelem javítása a gazdasági célok maximális figyelembe vételével. Fejlesztésünk, prototípusunk az élelmiszer feldolgozó ipar számára jelent környezet tudatos választást valamint a sült ételek esetében a károsanyag-csökkentéshez járul hozzá, mely a felhasználókkal és a környezettel szembeni felelősségteljes magatartás. Fejlesztési tevékenységek röviden: A fejlesztendő berendezésnél ki kell fejleszteni az előmelegítő tartályt a megfelelő bevonatok (hő és kémiai stabilitás) alkalmazásával. A nagynyomású szivattyút ki kell választani a megfelelő kísérletekkel. A termék papírszűrő egységét ki kell fejleszteni. A termék külső megjelenést meg kell tervezni a felhasználási és fogyasztói vélemények kísérletek alapján. Mivel a termék elsősorban – a piac nagysága miatt – külföldi értékesítésre szánjuk, így ki kell alakítani a design-t valamint a hordozhatósághoz szükséges elemeket, alkatrészeket.

 

Eredmények:

 • Az élelmiszeripari olajfelhasználás: csökken, gazdaságosabb termelés, költséghatékonyabb működés.
 • Élettani hatását figyelembe véve: csökken a toxikus szubsztanciák jelenléte a szűrt olajban.
 • Csökken a környezeti terhelés, kisebb ökológia lábnyom, környezettudatos üzemmenet.
 • Gazdaságosabbá teszi a felhasználók működését, ezáltal versenyképesebbé és piacképesebbé a szűrőberendezést használó céget.
 • Félkész gyorsfagyasztott termékek valamint a helyben sütött termékek ára csökken.
 • A tiszta, szűrt olajban sütött termékek íze, élvezeti értéke megmarad.

 

A projekt által nyújtott megoldás újszerű, unikális. Ennek segítségével a termék és fejlesztője, forgalmazója gyorsan ki tud lépni a nemzetközi piacra, mely piacon a jelentős (hasonló innovációt alkalmazó) versenytárs nélkül gyors sikereket érhet el. A versenytársak közül ezen újszerű technológiával nem rendelkezik senki, szűrési kapacitása a termék közel tízszer jobb a legjobb konkurenciánál. Mérési tartományban 25-ször jobb eredmény a meghatározott cél, mint a legjobb versenytársnak.

 

Eredményként könyvelhető el a termék egészségügyi kockázatot csökkentő hatása is. A létrejövő innovatív szűrőberendezésnek prevenciós hatása is lesz, mely csökkenti a betegségek kialakulásának lehetőségét, ez által nemzetgazdasági szinten is csökkentheti az egészségügyi kiadásokat. A megnövekedett újrahasználhatóság által a gyorsfagyasztott és félkész termékek előállításának költségei is csökkennek, mely a felhasználók számára versenyelőnyt eredményez.

 

Előnyök:

 • Szűrési gyorsaság
 • Szűrési tartomány hatékonysága
 • Élettartam növekedés
 • Kiváló ár / érték arány
 • Gazdaságosság, versenyképesség
 • Egészségügyi kockázat csökkentése
 • Veszélyes hulladék nem képződik

 

A projekt megvalósulásának helyszíne

 

Hatvan városa (3000 Hatvan,Sashalom külterület 088/21 hrsz) a Kynetic Energy Kft. és a konzorciumi tagok telephelye. A telephely rendelkezik egy zárható, önálló bejárattal rendelkező 35 m2-es iroda résszel. Az iroda rész a csarnok résztől le van választva, mely külön toalettel és zuhanyzóval ellátott rész.

A telephely közművekkel ellátott, napi üzemszerű működés zajlik rajta. Mindennapi üzemszerű működéshez szükséges egyéb infrastruktúrákkal is el van látva a telephely. A telephely egy 2000 m2-es telken található, 350m2 épülettel, mely csarnokrésszel és irodákkal is rendelkezik.

NKFI Hivatal által folyósított Támogatás

Vissza nem térítendő | KFI 16-1-2017-0372
Támogatás

A megvalósítás tervezett befejezése: 2019.09.30.

A projekt támogatási intenzitása : 71 %

Kedvezményezett neve: Kynetic Energy Kft.

Projekt címe: Villamos motorral integrált, nagy teljesítménysűrűségű hajtóműves szerkezettel ellátott, nagy hatótávolságú elektromos gépjármű hajtáslánc sorozatgyártásra érett prototípusainak kifejlesztése

Támogatás összege: 144 920 000 Ft

Támogatás kódszáma: KFI 16-1-2017-0372

Támogatás mértéke: 71%

Projekt tartalma:

A KYNETIC ENERGY Kft. 144,92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az NKFI Hivatal által folyósított A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VÁLLALATI KFI_16) című pályázati felhívás keretében.

A projektet a KYNETIC ENERGY Kft. 2100 Gödöllő, Asbóth utca 2/A ép. telephelyén valósítja meg előre láthatólag 2019.06.30. dátumig.

A projekt eredményeként olyan forradalmian új hajtóművet fejlesztünk ki, amely alapvetően megreformálja az elektromos autók piacán kínált jelenlegi konstrukciókat. Fő szempont a magas hatásfok, alacsony zajszint, minimális tömeg és kompakt beépítési méret. Emellett a jelentősen lecsökkenő akkumulátor csúcsterhelés adta nagyobb akkumulátor élettartam is garantálható a kifejlesztendő konstrukciónk alkalmazásával. A fenti előnyös tulajdonságok mindegyike a hatótávolság növelését szolgálja és ezzel párhuzamosan drasztikusan csökkentheti le a gyártási költségeket, így a gyártáskori károsanyag kibocsájtást is. A hajtáslánchoz optimalizálható intelligens és megbízható elektronika vezérlés is biztosítja a felhasználók két legfontosabb igényét és elvárását: a megbízhatóságot és a könnyű kezelhetőséget. Az egyedülálló, elektromos motorokkal integrált fogaskerék hajtóműves, hajtáslánc kis tömegével megoldhatóvá válik az irányváltás problémája kifejezetten alacsony áramerősség igény mellett, valamint fokozatmentes, vagy többfokozatú sebességváltás lehetőségével biztosított a vezetés élményének megőrzése, amely a jelenleg forgalmazott járművek esetében problémát jelent.

További információ kérhető: KYNETIC ENERGY Kft.

Elérhetőség: kpeter@gepeszet.eu

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019.09.30.

GINOP-6.1.6-17-2018-00610

Vissza nem térítendő
Támogatás

Ténylegest befejezése: 2019.11.15.

A projekt támogatási intenzitása : 100 %

Kedvezményezett neve: Kynetic Energy Kft.

Projekt címe: Munkahelyi képzések támogatása a Kynetic Energy Kft. munkavállalói számára

Támogatás összege: 8 606 314 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalma:

Közép- és hosszútávú célja a vállalkozásnak, hogy állandó és meghatározó szereplője legyen a saját piacának azáltal, hogy egy hatékonyan, a kor elvárásainak megfelelő vállalati működést teremt. A Kft. arra törekszik, hogy szolgáltatásai a legmagasabb minőségi követelményeknek megfeleljenek. Mint kiderül a Kft. alapelve a megrendelői maximális színvonalon történő kiszolgálása. Ezen alapelvet kizárólag magas szintű szakmai kompetenciával rendelkező, hatékony csapatban lehet betartani. Minden a projektben szereplő képzések (Kommunikációs-fejlesztések-, Együttműködés és önérvényesítés képzések, valamint A vezetői hatékonyság elnevezésű képzések) a működés hatékonyságának fokozását célozzák meg.

Tényleges befejezésének dátuma: 2019.11.15

Projekt azonosító: GINOP-6.1.6-17-2018-00610

NKFI HIVATAL ÁLTAL FOLYÓSÍTOTT TÁMOGATÁS

Villamos hajtásrendszer kifejlesztése új típusú CVSR hajtómű segítségével, elsősorban elektromos hajtású nehézgépjárművek számára .

Kedvezményezett neve: Kynetic Energy Kft.
Projekt címe: Villamos hajtásrendszer kifejlesztése új típusú CVSR hajtómű segítségével, elsősorban elektromos hajtású nehézgépjárművek számára .
Támogatás Összege: 88 268 800 Ft
Támogatás mértéke: 68,42%
Projekt tartalma:
A projektet a KYNETIC ENERGY kft. 2100 Gödöllő Asbóth utca 2/A ép. telephelyén valósítja meg előre láthatóan 2021.06.30 dátumig

A kifejlesztésre kerülő CVSR hajtómű lényege , hogy a fokozatmentes sebességváltást (áttételváltást), úgy érjük el, hogy egy segédmotor segítségével meghajtjuk a hajtómű meddő elemét. A segédmotor teljesítményének minimalizálásának érdekében a meddő elemben ébredő reakciónyomatékot kiegyenlítjük.
A projekt során olyan új elektromos hajtóműrendszer kifejlesztése a célunk , amely felgyorsítja a nehézgépjárművek, környezetre ártalmas dízel motorjainak teljes leváltását.  A hajtóműrendszer tervezésénél fő szempont a magas érőátviteli hatásfok , a minimális tömeg és a kompakt beépítési méret elérése.

További információ kérhető: KYNETIC ENERGY Kft.
Elérhetőség:  kpeter@gepeszet.eu
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.06.30

A kedvezményezett neve: Kynetic Energy Kft.

 

A Projekt Címe: A Kynetic Energy Kft komplex informatikai fejlesztése

 

Szerződött Támogatás összege: 16.860.000 Ft

 

Támogatás mértéke : 40 %

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja cégünk felszereltségének, technikai hátterének és üzleti folyamatainak modernizálása, ezáltal a piaci pozíció erősítése, versenyképességünk növelése.

 

A bevezetésre kerülő felhőalapú és helyben telepített informatikai megoldások száma: 12

 

A Kynetic Energy Kft. az alábbi megoldásokat kívánja megvalósítani a projekt keretén belül:

 

Felhőalapú szolgáltatások bevezetése: Szolgáltatásmenedzsment. A helyben telepített szolgáltatások: Vállalati CRM, értékesítés terület, Gyártási terület, Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, Kontrolling és döntéstámogatás, Beszerzési, logisztikai terület, Táv- és csoportmunka támogatás, Pénzügyi, számviteli terület, Munkafolyamat-irányítási megoldás (workflow), Elektronikus iratkezelési megoldás, Tudásmenedzsment specializált megoldás, Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás.

A felsorolt modulok bevezetéséhez kapcsolódó szolgáltatások:

– Telepítés: a szoftverhez kapcsolódó szerver, hálózat, operációs kezelő telepítése, beállítása, munkaállomások beállítása, konfigurációja, felhasználói hozzáférések, jogosultságok beállítása, kezelőfelület testreszabása, rendszergazdai konfigurációs lehetőségek beállítása.

– Migráció: Meglévő adatok betöltése vagy áttöltése az ERP rendszerbe (pl. partner, termékadatok), adatbázisok áttöltése az Microsoft Excel táblázatból, teszt és éles felület betöltése a meglévő adatokkal a bevezetés előtti tesztelés és megismerés érdekében.

– Tesztelés: rendszerfunkciók, stabil működés tesztelése, betöltött adatok ellenőrzése.

Képzés, oktatás: Rendszergazda és a felhasználók betanítása a beállítási lehetőségekre, illetve az általános programkezelői funkciók és felhasználónkénti egyedi modulok használatára.

A beszerzendő ERP rendszer egyes moduljait hatékonyan tudnánk cégünk mindennapi működésébe beilleszteni:

Átláthatóbbá válnának és egységes rendszert alkotnának az egyes munkafolyamatok, így nem kell mindent külön-külön keresni és összevezetni. Megoldottá válik az ügyfélkezeléssel kapcsolatos csoportmunka, illetve a munkaszervezés támogatása. Az automatizált rendszer-szolgáltatások révén beindulhat az értékesítési munkaszervezés, a kontrolling és döntéstámogató modul a dokumentumok és vezetői riportok előállítását támogatja. Számlázás, házipénztár kezelés leegyszerűsödik. Dokumentumkezelés és ügyfélkezelés átláthatóvá válik. A tudásmenedzsment modul biztosítja a verziókövetést és a folyamatos dokumentumtárolást, a szolgáltatásmenedzsment modul a szolgáltatások kezelését támogatja.

A bevezetésre kerülő rendszer teljes körű megoldást nyújt a cég munkafolyamatainak támogatására, ezáltal hozzájárul a kapacitás, a hatékonyság és az üzemi üzleti eredmény növekedéséhez.

 

Projekt befejezésének dátuma:2021.09.30

 

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01358